Prajitura cu morcovi

prajitura_cu_morcovi

Buna fetelor,

Pentru ca mi-am achizitionat o minunata forma cu care atat torturile cat si prajiturile imi ies foarte gustoase, m-am gandit sa incerc o noua prajitura: prajitura cu morcovi. Prajitura cu morcovi este ideala ca desert pentru cel mic pentru ca, contine putin zahar dar si pentru ca, contine morcove, principalul furnizor de vitamina A in alimentatia copilului.

Iata de ce aveti nevoie pentru prajitura cu morcovi:

-250 g morcovi

-300 g migdale macinate

-100 g faina

-6 oua

-250 g zahar

-un praf de sare

-coaja rasa de la o lamaie

-grasime pentru uns tava

Pasul unu:

Se incalzeste cuptorul la 190 grade (treapta 2 la cel cu gaz). La cuptorul cu gaz nu este necesar sa se incalzeaasca cuptorul un timp indelungat, deoarece temperatura creste foarte repede. Se unge tava cu grasime. Se dau morcovii prin razatoarea mica si se amesteca cu migdalele si faina.

albusuri_galbenusuri_morcovi

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca  cu 80 g zahar, un praf de sare, coaja rasa de la o lamaie. Albusurile se bat spuma impreuna cu restul de zahar.

 

Pasul doi:

Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile. Acum daugati treptat amestecul format la pasul unu din morcovi, migdale si faina.

se amesteca ingredientele

Pasul trei:

Amestecul rezultat se toarna in tava si se da la cuptor timp de 40-60 minute, pana cand prajitura devine aurie. Am scris 40-60 de minute pentru ca timpul de stat la cuptor poate varia in functie de cuptorul fiecaruia: unul coace mai repede, altul mai incet. Cuptorul cu gaz va coace mai repede ca cel pe energie electrica. Eu va recomand ca dupa primele 30 minute sa supravegheati indeaproape prajitura. Cel mai bine este sa faceti clasicul test cu scobitoarea: introduceri o scobitoare in mijlocul prajiturii, iar daca atunci cand o scoateti aceasta este curata (fara a avea blat lipit de ea) inseamna ca prajitura este coapta si puteti opti cuptorul.

Prajitura se lassa la racit in tava.

prajitura_cu_morcovi

 

 

 

 

 

 

 

Taguri:  ,

Lasă un răspuns