Tarta cu mere

Tarta cu mere

 

A venit toamna! Si pentru ca ador sa folosesc fructele de sezon,  am pregatit astazi o delicioasa si putin mai neobisnuita tarta cu mere culese de curand impreuna cu fetita mea.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie (pentru partea de sus a tartei)

-4-5 mere acrisoare

-2-3 linguri zeama de lamaie

-250 grame smantana grasa  (cel putin 20% grasime)

-1 galbenus

-o lingurita intaritor alimentar (amidon alimentar sau intaritor pentru prajituri cu branza Dr. Oetker)

-1-2 linguri zahar

-scortisoara pudra

Pentru aluat:

-200 grame faina

-60 grame zahar

-un praf de sare

-1 ou

-125 grame unt (alegeti un unt de calitate pentru a nu se simti gustul pregnant de unt)

-unt pentru uns tava

Pasul unu:

Incepem cu pregatirea aluatului. Pentru acesta, amestecati 200 g faina cu 60 g zahar si un praf de sare. Formati o adancitura in mijloc, in care adaugati un ou batut si 125 g unt taiat in cubulete mici. Amestecati totul cu mana pana incorporati toate ingredientele. Apoi formati o minge din aluat, acoperiti-o cu folie si puneti-o in frigider pentru 30 minute.

Pasul doi:

Incalziti cuptorul la 180 grade, caldura de sus si jos pentru cuptorul electric sau treapta doi la cel cu gaz. Spalati merele, taiati-le in patru si curatati-le de seminte. Taiati-le felii si stropiti-le cu zeama de lamaie. Ungeti o tava pentru tarta cu unt, scoateti aluatul din frigider si intindeti-l in aceasta. Formati o margine din aluat, pentru a arata ca o tarta. Eu am folosit o forma din silicon.

Pasul trei:

Acum trecem la partea de sus a prajiturii. Amestecati smantana cu un galbenus de ou, zaharul pudra si o lingurita de intaritor alimentar. Intindeti crema astfel obtinuta peste aluat si apoi impartiti merele pe toata suprafata tartei. Introduceti tarta in cuptorul preincalzit pentru 40 minute, pana devine aurie. Scoateti- o din cuptor, presarati scortisoara si 1-2 linguri zahar deasupra. Lasati tarta sa se raceasca 30 minute, dupa care o puteti servi calda sau rece, de la frigider.

Tarta cu mere

 

 

Taguri:  , ,

Lasă un răspuns