Femeia despre care urmează să îți povestim a aflat la vârsta de 31 de ani că este însărcinată. Bucuria nu a durat însă prea mult pentru că după un control amănunțit medicii au anunțat-o că are o sarcină cu probleme. Se pare că, din cauza locului în care s-a implantat embrionul, sarcina nu va putea fi dusă la termen.
Sarcina ectopică, așa cum este cunoscută în lumea medicală este acea sarcină în care ovulul se implantează în exteriorul uterului. Oricât de ciudat ar părea, ovulul se poate implanta chiar și în organele din corp, cum ar fi ficat, splină, stomac sau chiar și diafragmă.
Astfel de sarcini ajung foarte rar la termen
În aproape toate cazurile însă, din cauza lipsei de sânge, embrionul nu se poate dezvolta în afara uterului. Altfel spus, din cauza greutății sale ce nu poate fi susținută de organele interne, embrionul se va desprinde în cele din urmă de zona de care s-a atașat.
Dacă totuși ajung la termen, în cazuri extrem de rare, statisticile spun că există șanse ridicate ca bebelușul să se nască cu grave probleme de sănătate. Asta se întâmplă pentru că în burtică fătul nu a fost protejat de lichidul amniotic și a fost presat la propriu de organele din corp.
În cazul lui Huang Yijun, bebelușul rezultat din sarcina ectopică nu a supraviețuit
În astfel de cazuri, corpul femeii ar fi trebuit să recunoască embrionul ca și un corp străin. După trebuia să îl elimine pur și simplu pe cala naturală. Embrionul a continuat însă să se dezvolte până când se putea observa și cu ochiul liber în burta femeii.
La un moment dat însă nu a mai crescut. Cu toate acestea, fătul din burtica femeii era prea mare pentru a fi eliminat pe cale naturală. Pentru situațiile în care fătul nu se mai dezvoltă, dar nici nu putea fi eliminat, corpul are se pare sun mod incredibil de a se proteja de infecțiile ce ar putea să apară ulterior.
Fătul a rămas în corpul femeii și s-a pietrificat pur și simplu
Tot sângele din corpul fătului a fost absorbit de corpul mamei și astfel a rămas doar un corp gol, care în timp s-a calcificat. Organismul ei a acceptat acel corp și a învățat pur și simplu să funcționeze și așa. Femeia din China și-a continuat liniștită viața după această sarcină oprită din evoluție.
Nu se știu cu exactitate motivele pentru care femeia nu a fost operată mai devreme
Unii spun că din cauza sărăciei nu și-a permis să facă o astfel de intervenție. În China operația de cezariană se plătește și costurile sunt destul de mari pentru familiile cu venituri modeste. Există însă și voci care susțin că neavând dureri, femeia nu a vrut să dea prea multă importanță la ceea ce i se întâmplă. Ea a ales să își ignore pur și simplu burta de gravidă.
Operația de scoatere a fătului a avut loc după 61 de ani
Ajunsă la vârsta de 92 de ani, Huang Yijun a fost operată și separată de fătul cu care a trăit în corp timp de 60 de ani. Conform documentațiilor existente, primul astfel de caz a fost descoperit în anul 1582. Cărțile vechi spun că a fost vorba despre o femeie din Franța pe nume Colombe Chatri.
Aceasta se pare că a avut dureri abdominale constante cu mulți ani înainte să moară. Ea însă nu a știut niciodată cauza. Totul s-a aflat după ce a încetat din viață, atunci când medicii au făcut autopsia și au găsit în abdomenul ei un făt calcificat.
De atunci și până în prezent sunt cunoscute 282 de astfel de cazuri
Deși astfel de sarcini sunt extrem de rar întâlnite, ele există și oricine poate trece prin asta. Termenul medical folosit pentru astfel de sarcini este Lihopedion și poți afla de aici mai multe detalii.