Dragă mămică, probabil că te gândești la naștere și la bagajul de maternitate încă de când afli că ești însărcinată. La fel am făcut și eu! Deși informațiile sunt acum la doar un click distanță, totul poate părea copleșitor. Atât de multe lucruri de cumpărat, de reținut, de învățat. Atât de multe și atât de puțin timp! Deși așa se simte, adevărul este, ca întotdeauna, undeva la mijloc.
Trage aer adânc în piept și relaxează-te! Ai timp suficient să te pregătești pentru naștere. Ai timp suficient să îți pregătești bagajul de maternitate. Reține faptul că vei avea spațiu limitat la spital și că, acest bagaj îl pregătești pentru doar 3 – 5 zile.
Recomandarea noastră este să îl ai pregătit de la 32 de săptămâni
Pe principiul, ” să fie acolo, în caz de „, vei continua să mai adaugi lucruri. Pentru a simplifica lucrurile, venim în ajutorul tău cu o listă Această listă include lucrurile de care am avut nevoie la internare de 3 zile pentru naștere prin operație de cezariană, în cadrul unui spital de stat.
Lista rămâne deschisă, te rog sa adaugi orice alt produs ai avut nevoie, dacă nu se regăsește pe listă.
Bagajul de maternitate pentru mama
Acesta ar trebui să fie cel mai voluminos bagaj. Da, contrar așteptărilor, bebelușul va avea nevoie de foarte puține lucruri. Tu, mămica, vei avea nevoie de lucruri pentru a îți asigura confortul pe perioada acestor zile. Pe lângă toate lucrurile de igienă pe care le vom discuta imediat, reține faptul că vei avea nevoie de cartea de identitate și de cardul de sănătate.
Bagajul de maternitate pentru mamă ar trebui să includă:
- Cămașă de noapte, pe care o vei folosi până sa fii operată sau până să naști. După naștere vei primi cămăși de la spital, mai largi în partea din față, pentru a favoriza alăptarea. Deși am pus în bagaj 4 astfel de cămăși de noapte, am folosit una singură, pentru câteva ore, înainte de naștere.
- Halat, papuci de casă și papuci de silicon, pentru a putea face duș încălțată. Am luat de acasă și o față de pernă, lucru care mi-a oferit un confort sporit în timpul somnului.
- Prosop mic și mai mare pentru dus
- Absorbante de lăuzie ( 20 de bucăți ) sunt extrem de importante pentru perioada de după naștere ( perioada de lăuzie durează aproximativ 6 săptămâni ).
Chiar și cele mai absorbante dintre absorbantele clasice de noapte nu vor fi eficiente în această situație. Cere de la farmacie absorbante speciale, de lăuzie. Acestea sunt mult mai lungi și mai groase decât cele clasice.
- Chilot lăuzie ( 5 perechi ), optează pentru o mărime mai mare decât cea pe care o porți. Din cauza absorbantului gros, un chilot mărime normală ar putea fi inconfortabil.
- plasture postoperator clasic și rezistent la apă, pentru a putea face duș după
- Sutien / bustieră pentru alăptat
- dischete absorbante pentru sâni ( 10 – 15 bucăți )
- gel calmant cu lanolină pentru sâni. Recomand acesta.
Trusă personală de igienă
- deodorant, săpun, gel de duș, periuță și pastă de dinți, elastic pentru păr, balsam de buze, cremă de față, etc.
- saci menajeri pentru a pune haine sau diverse obiecte de care nu mai ai nevoie. Dacă ai posibilitatea, trimite acasă din bagaj înainte de externare. Îți va fi mai ușor la externare, având mâinile ocupate cu bebe.
- căști, o carte sau orice altceva te ajută să te relaxezi
- cană, tacâmuri, protecție pentru noptieră
- sticle de apă ( mici și mari ), cele mici îți vor fi de folos în special după naștere, în perioada de recuperare. Pune în bagaj și câteva paie, poate îți vor fi de folos.
- mici gustări. După operație, până se reglează tranzitul intestinal, va trebui să eviți alimentele care balonează sau sunt greu de digerat.
Pentru internarea de după naștere, în secția de ATI, există reguli stricte
Pentru că spațiul de depozitare este limitat și starea ta fizică nu îți va permite să ții obiecte prea multe, bagajul ar trebui să includă MAXIM o geantă de dimensiuni mici, care să conțină:
- dosarul medical
- portofel cu acte
- apă plată sau ceai neîndulcit, 2- 3 litri, în sticle de maxim 1 l
- cană, pai și pahar de unică folosință
- chilot
- burtieră
- tampoane
- șervețele umede
Orice alt obiect personal va fi depozitat la garderoba spitalului, urmând a fi preluat la transferul din secția ATI în sectorul Lehuze.
Ce aș fi avut nevoie și nu am avut?
Deși poate părea un lucru minor, aș fi avut mare nevoie de o pilă de unghii. Una din unghiile de la mână s-a rupt și se agăța de orice material pe care îl atingeam. Sfatul meu, pune și o pilă mică de unghii în bagaj.
Vată – secrețiile fiind abundente, la secția de ATI s-a pus vată peste primul absorbant de lăuzie.
Șosete de compresie, speciale pentru circulația sângelui. După naștere picioarele s-au umflat foarte foarte tare. Este o particularitate, nu se întâmplă tuturor proaspetelor mămici. Mi-aș fi dorit atunci să știu că există astfel de șosete, așa că las aici și această informație, în caz că vei avea nevoie, să știi ce să cauți.
Bagajul pentru bebe
Noul membru al familiei voastre va avea nevoie în primele zile de viață de:
- scutece ( aproximativ 20 de bucăți )
- haine: 4 body- uri și 4 salopete. Îți recomand să optezi pentru materiale care să fie cât mai comode pe piele și ușor de îmbrăcat.
Alege acel tip de body cu capsele în partea din față
La fel și pentru salopete, alege cele care au capsele în partea din față, de sus până jos. Pentru că sunt folosite substanțe chimice la colorarea materialelor, îți sugerez să alegi hainele în culori neutre, de preferat alb. Acest lucru este, de exemplu. foarte important facă bebelușul are pielea atopică, pielea fiind extrem de sensibilă.
Click aici pentru a afla detalii despre cum se manifestă dermatita atopică la copii
- șervețele umede. Noi am optat pentru Water Wipes, singurele șervețele care au cu adevărat doar 2 ingrediente: apă și extract de fructe. Le găsești aici. Indiferent de ce tip de șervețele alegi, citește eticheta. Cu cât mai puține ingrediente, cu atât mai bine.
- prosop și gel de duș / săpun sau orice alt produs de curățare consideri a fi potrivit pentru a spăla bebelușul. Alege obligatoriu din gama de produse pentru nou-născut!
- scutec de finet, museline sau aleze pe care să pui bebelușul când îl schimbi sau îl ții pe pat lângă tine. Indiferent de ce alegi, una sau două bucăți ar trebui să fie suficiente.
- prosop mic, muselină sau finet, oricare din acestea în dimensiune mică, pentru a putea fi folosită atunci când bebe regurgitează. Este important să poate fi spălată ușor. O vei spăla destul de des, așa că alege un material calitativ, care să fie folosit doar atunci când bebe regurgitează
- haine cu care noul membru al familiei tale va merge acasă. Ține întotdeauna cont de sezon, dar verifică și prognoza meteo din ziua respectivă.
- păturică
- scoică auto, dacă va fi transportat cu mașina și landou dacă va merge acasă ” pe jos „.
Certificatul constatator al copilului
După 24 de ore de la naștere, te poți prezenta la BIROUL de INTERNĂRI pentru a solicita eliberarea CERTIFICATULUI CONSTATATOR al COPILULUI. Pentru a face asta, vei avea nevoie de:
- Cartea de identitate pentru ambii părinți ai copilului, în original
- certificat de căsătorie, în original
Dacă nu ești căsătorită, pe lângă cartea de identitate, îți va fi solicitat propriul certificat de naștere, în original. Dacă ești divorțată, pe lângă cartea de identitate, îți va fi solicitată hotărârea de divorț, în original.
IMPORTANT!
Certificatul constatator al nou-născutului se poate elibera atât în timpul internării mamei și / sau copilului, cât și după externarea mamei și / sau copilului, în termen de 30 de zile de la nașterea copilului.
Cred că îți vor fi utile și informațiile din următorul articol: Fontanela bebelușului – ce este, când trebuie să se închidă și ce probleme pot să apară?