Cantecele de nani

Cred ca fiecare dintre noi a cantat puiului ei “nani nani puiul mamii”. Fetita mea este fan cantecele de nani si cel mai bine adoarme atunci cand ii cant. Am inceput sa-i cant de cand am nascut-o iar acum avem cantecele de nani pentru somnul de pranz si cantecele de nani pentru somnul de seara.

Tot cautand cantecele noi de nani, am dat acum ceva timp peste un proiect rusesc maret (de fapt sotul meu mi l-a aratat; tot el s-a ocupat de strangerea acestor cantecele intr-un singur loc si postarea lor pe YouTube, pentru a avea toata lumea acces la ele). Se numeste Lullabies from Around the World si cuprinde cantece de nani animate din toata lumea: Congo, Nepal, Mexic, Lituania, Finlanda, Polonia, Macedonia, Suedia, Spania, Turcia, Israel, Sri Lanka si multe alte tari. Acest proiect mi se pare extraordinar de interesant pentru ca fiecare cantecel are o animatie cu obiceiurile caracteristice poporului respectiv. Am gasit printre cantecele de nani si cantecul de nani pentru Moldova, unde echipa ruseasca a reusit sa ilustreze foarte bine activitati caracteristice poporului nostru precum munca campului sau motive religioase precum troita de langa drum. Fetita mea iubeste sa asculte aceste cantecele de nani. Prin intermediul lor cunoaste diversifitatea culturala din lumea inconjuratoare.

Cel mai mult ne place, pe langa cantecelul moldovenesc, cantecul de nani grecesc, apoi cel turcesc, lituanian si cel din Ungaria. Am urcat in acest articol preferatele noastre. Pentru lista completa insa, intrati aici. Va mai asteapta inca 37 cantecele de nani.

Nani nani Moldova

Nani nani Grecia

Nani nani Turcia

Nani nani Lituania

Nani nani Ungaria

Taguri:  , ,

Lasă un răspuns