Totul se întâmplă în India, într-un sat cu 12k de locuitori ce trăiesc chiar și în prezent într-o sărăcie “ ca la carte “. De-a lungul timpului, cultura și obiceiurile din acest trib ( cunoscut în lume sub numele de Bunda/Bonda ) nu s-au schimbat deloc, deși totul în rest pare că a evoluat. În acest trib populația este predominant formată din femei. Concret, aici trăiesc de 3 ori mai multe femei decât bărbați. Ceea a atras însă atenția în lume este felul în care oamenii din trib privesc relația dintre soț și soție.
Acești oameni au trăit dintotdeauna doar între ei și s-au izolat de restul lumii. Până recent, persoanele străine nu aveau deloc acces în satele lor și nici măcar în apropiere. Din cauza sărăciei în care trăiau, unii locuitori au început să accepte ca oamenii să se apropie în schimbul unor sume de bani. În prezent este posibil chiar și să dormi în casele acestor oameni și să locuiești alături de ei pentru câteva săptămâni. Totul este bineînțeles posibil în schimbul unor sume de bani.
În această comunitate de aproximativ 12k de oameni, căsătoria este diferită față de ce știm noi toți
În acest trib o femeie de 25 de ani se căsătorește cu un băiat de aproximativ 10 ani, tot din același trib. Diferența de vârstă dintre soț și soție este de obicei de 15 ani. Regulile ciudate pentru civilizația modernă nu se opresc însă aici. Dacă un băiat ajunge la vârsta de 13-14 ani fără a fi căsătorit, el este considerat a fi prea bătrân pentru a mai face asta. Se consideră că este prea dificil de educat după placul femeii mai în vârstă și, de cele mai multe ori, va rămâne necăsătorit.
Cum decurge totuși căsătoria dintre un copil și o femeie
Deși între băiat și femeie are loc căsătoria propriu – zisă, până când băiatul ajunge la vârsta maturității, nu au loc relații intime între cei doi. Femeia este considerată a fi tutore a soțului ei până când acesta ajunge la maturitate. Ea are obligația de a avea grijă de soțul ei și de a îl întreține până când va putea produce bani.
Soția se comportă cu copilul-soț la fel ca și o mamă în primii ani ai căsătoriei. Îi pregătește de mâncare, merge în pădure să vâneze și se întoarce acasă pentru a pregăti din nou mâncare. În tot acest timp, băiatul este în compania unor alți oameni din sat și se joacă alături de alți copii-soți.
Treptat această responsabilitate este predată lui, soțului devenit adult
Ajuns la vârsta maturității, el se obligă să își îngrijească soția până în ultima sa zi de viață. Practic este crescut și învățat de mic să își dedice viața soției sale. Privind însă media de viață a bărbaților din trib, lucrurile par să se schimbe pe parcurs.
Cei mai mulți dintre ei ajung să devină dependenți de alcool și încep să aibă devreme probleme de sănătate.
Din cauza sărăciei în care trăiesc ei nu pot merge la medic atunci când nu se simt bine. Astfel, orice răceală, boală sau chiar și o infecție dentară le poate fi fatală. Femeile par să fie mai puternice decât bărbații. Ele se concentrează în primul rând pe familie. Dacă soțul nu poate aduce mâncare acasă, va face ea asta. Femeia va face orice pentru a duce un stil de viață cât mai liniștit și lipsit de griji.