Fursecuri cu vanilie pentru Craciun

Cum sfanta sarbatoare a Nasterii Domnului bate la usa, m-am gandit sa va scriu o reteta de fursecuri cu vanilie, care se potrivesc perfect pe masa de Craciun. Sunt foarte usor de pregatit si devin din ce in ce mai fragede si gustoase daca sunt lasate la”pastrare” in cutii de plastic sau metal. Asa ca eu m-am apucat de copt de pe acum, ca masa de Craciun sa fie, cel putin in fursecuri si prajituri, cat mai bogata.

Pentru pregatirea acestor fursecuri aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

-200 g faina

-100 g migdale pisate

-175 g unt

-80 g zahar

-2 galbenusuri

-un praf de sare

-1/2 baton de vanile

Pe langa ingredientele de mai sus mai este nevoie de: hartie pentru copt, 50 g zahar vanilat pentru pudrarea fursecurilor.

 Pasul unu

Intr-un castron se amesteca faina cu migdalele pisate; in mijloc se formeaza o adancitura in care se adauga untul taiat bucati mici, zaharul, galbenusurile, sarea si batonul de vanilie.  Se amesteca totul foarte bine cu mana si apoi se formeaza doua batoane care se imbraca in folie de aluminiu si se dau 30 minute la frigider.

fursecuri_cu_vanilie_in_folie

 Pasul doi

Se incalzeste cuptorul la 175 grade si se pune hartie de copt pe tava de copt. Se scot batoanele din frigider si se taie fiecare in cate 20 de felii.

fursecuri_cu_vanilie_modelare

 Pasul trei

Se ia fiecare felie si se formeaza cu mana semilune. Se aseaza tava pe sina din mijloc a cuptorului si se lasa la copt (in cuptorul preincalzit la 175 grade) 15 minute.

fursecuri_cu_vanilie_in_cuptor

Pasul patru

Zaharul vanilat se toarna intr-un castron. Fursecurile se scot din cuptor si se dau direct prin zaharul vanilat. Dupa ce se racesc, se aseaza in cutii pana de sarbatori, cand ne vor inmiresma mesele si ne vor incanta gusturile.

fursecuri_cu_vanilie_craciun2

 

Un comentariu la Fursecuri cu vanilie pentru Craciun

  • Irina  zice:

    Delicioase! Multumim pentru reteta!

Lasă un răspuns