Fursecuri pentru Craciun

Week-end-ul trecut am demarat pregatirile pentru masa de sarbatori. Am inceput, ca si anul trecut, cu fursecurile pentru Craciun, pe care le-am depozitat mai apoi in cutii de metal pentru a se pastra cat mai fragede si gustoase.

Reteta de fursecuri pentru Craciun pe care am folosit-o este una foarte simpla si rapida. Mai mult a durat decorarea lor. Anul acesta am decorat fursecurile impreuna cu fetita mea, care cum termina unul de decorat, cum il si baga in gura. Noroc ca am convins-o sa decoreze unul pentru Mosul Nicolae, pe care l-a asezat mai apoi pe pervaz. Si ce s-a mai bucurat in dimineata de Sfantul Nicolae, cand farfuria in care pusese fursecul era goala. Mosului i-a placut fursecul ei.

Iata reteta pentru trei tavi de cuptor normale:

Pentru aluat:

-250 g faina

-165 g unt

-80 g zahar pudra

-1 galbenus

-1 lingurita praf de copt

-un praf de sare

Pe langa ingredientele de mai sus, mai aveti nevoie de: forme pentru fursecuri, 2 galbenusuri pentru uns fursecurile,  pensula pentru uns, bomboane sau ciocolata pentru decorat.

Pasul unu

Amestecati toate ingredientele pentru aluat intr-un castron si framantati-le bine. Formati o bila, pe care o impaturiti in folie alimentara si o lasati la frigider pentru cel putin doua ore.

Pasul doi

Incalziti cuptorul la 180 grade si acoperiti tava cu hartie de copt.

Pasul trei

Presarati faina pe masa de lucru si intindeti aluatul. Cu ajutorul formelor pentru fursecuri, decupati formele dorite din aluat si asezati-le in tava acoperita cu hartie de copt.

Fursecuri pentru Craciun

Pasul patru

Amestecati cele doua galbenusuri si, cu ajutorul unei pensule de bucatarie, ungeti fursecurile inainte de a le introduce in cuptor.

Fursecuri pentru Craciun

Coaceti fursecurile 10 minute pana devin galbene-aurii. Dupa coacere, luati fursecurile impreuna cu hartia de copt de pe tava incinsa si asezati-le pe un gratar pentru a se raci.

Fursecuri pentru Craciun

Procedati la fel cu restul aluatului.

Pasul cinci

Dupa ce s-au racit, puteti decora fursecurile cu boamboane sau ciocolata, dupa placul si imaginatia fiecaruia.

Fursecuri pentru Craciun

Sfat:

Pentru ca aluatul de fursecuri este unul sfaramicios, asezati-l intre doua bucati de folie alimentara (una deasupra si una dedesubt) inainte sa-l intindeti cu sucitorul pe masa de lucru. Astfel sucitorul nu va mai atinge aluatul deoarece il veti rula pe folia alimentara, iar coca nu se va mai lipi de acesta.

 

 

 

 

 

 

 

Taguri:  ,

Lasă un răspuns