Gatitul la aburi in pregatirea mesei bebelusului

Salutare,

Dupa ce am terminat cu cele 30 de lucruri de cumparat inainte sa se nasca bebe, in ultimul timp ma preocupa un alt subiect, si anume: diversificarea alimentatiei si pregatirea mesei bebelusului. Dupa ce am vazut ca pregatirea acesteia necesita un timp indelungat, am inceput sa caut un aparat care sa faca munca in locul meu. Si l-am gasit. Este vorba de aparatul de gatit cu aburi si blender Philips Avent. Cu ajutorul acestui aparat poti pregati in cateva minute o masa gustoasa si sanatoasa pentru bebe. Economisesc timp iar gustul legumelor/fructelor pregatite la aburi este delicios.

Studiile arata ca gatitul la aburi este mult mai sanatos decat fierberea in apa. Iar in ceea ce priveste gustul, pot confirma ca mancarea pregatita la aburi este muuuuult mai gustoasa si mai aromata decat cea fiarta.

Ceea ce mi se pare foarte interesant la el este faptul ca incorporeaza doua functii: functia de fierbere a legumelor/ fructelor /carnii la aburi si functia de pisare a acestora astfel incat printr-o simpla rasturnare a vasului legumele/ fructele lui bebe sunt gata pentru a fi mancate.

Sa incepem cu prima functie: fierberea la aburi

Aparatul este dotat cu un pahar gradat cu ajutorul caruia se adauga apa in functie de ceea ce doresti sa pregatesti. Astfel ca pentru fierberea la aburi a unui mar, vei adauga 50 ml de apa in aparat, pentru pregatirea morcovului 150 ml, pentru pregatirea carnii 200 ml. De cantitatea de apa adaugata in aparat depinde timpul de fierbere al fructelor/ legumelor/ carnii deoarece, 50 ml de apa adaugata corespunde unui timp de fierbere de 5 min, pe cand 200 de ml apa adaugata corespunde unui timp de fierbere de 20 min (cantitatea de apa ce trebuie adaugata in aparat este descrisa in cartea ce il insoteste). Interesant este faptul ca aparatul se opreste singur in functie de ceea ce pregatesti.

 

gatitul la aburi

Cea de a doua functie: pasarea ingredientelor

Dupa ce aparatul a finalizat fierberea ingredientelor, tot ceea ce trebuie sa faci este sa intorci recipientul un fundul in sus 🙂 si sa rotesti butonul pentru amestecare timp de maxim 30 secunde, in functie de consistenta pe care o doresti pentru masa lui bebe. Pentru pasarea morcovelui ai nevoie de 15-20 secunde pentru ca acesta sa fie perfect pentru masa lui bebe. Asa arata piureul rezultat.

gatitul la aburi2

Dupa pasare, nu trebuie decat sa scoti piureul din aparat cu ajutorul spatulei din dotare si sa astepti ca acesta sa se raceasca. Mai ramane sa adaugi 2-3 picaturi ulei rapita si mancarica este gata.

Cantitatea ramasa se poate depozita in frigider sau chiar congela pentru urmatoarea masa. Pentru depozitare va recomand recipientele pentru stocare Philips-Avent care pot fi depozitate in frigider sau in congelator si sunt lavabile in masina de spalat vase.

Un alt avantaj al acestui aparat il reprezinta curatarea foarte usoara sub jet de apa, precum si montarea/demontarea foarte rapida, astfel ca daca inainte pregateam supa lui bebe intr-o ora, acum am ajuns sa fiu gata in 20-25 minute, cu tot cu spalatul aparatului. Iar cel mai important este ca majoritatea muncii o face aparatul iar eu pot sa ma bucur cu bebe de acest timp.

Aparaul pentru gatitul mesei bebelusului la aburi Philips Avent este insotit si de o carte cu retete pentru bebelus. Eu am gasit cartea utila, i-am pregatit deja lui bebe cateva retete din ea. Trebuie sa recunosc ca mancarea pregatita cu acest aparat este mai gustoasa decat cea pregatita de mine, ma opresc cu greu din gustat :).

Philips Avent fierbator+blender

 

Un comentariu la Gatitul la aburi in pregatirea mesei bebelusului

Lasă un răspuns