Gogosi cu ciocolata

Gogosile sunt preferatele mele cand vine vorba de desert. Cu ciocolata, cu gem, cu branza sau simple, gogosile nu rezista la noi mai mult de cateva ore. Reteta de mai jos este diferita de reteta clasica de gogosi (cele facute cu paharul) insa va asigur ca sunt delicioase.

Pentru a pregati gogosi cu ciocolata (sau “gogosele” cum le spune fetita mea) aveti nevoie de:

-250 ml lapte

-30 g drojdie proaspata

-40 g zahar

-500 g faina

-un praf de sare

-1 lingurita de zahar

-un ou

-60 grame unt topit

-Nutella pentru umplutura

In afara de ingredientele de mai sus, va mai trebuie: faina pentru masa de lucru, ulei pentru prajit, zahar pudra, seringa ornare (pentru umplutul gogosilor).

Pasul unu

Intr-un castron se amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul. Se lasa acoperit cu un prosop intr-un loc calduros pentru 15 minute. Apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pentru coca pana cand aluatul este format. Se acopera din nou si se lasa intr-un loc cald pentru inca 60 minute, pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

Aluatul isi dubleaza volumul

Pasul doi

Aluatul se scoate din castron si se framanta pe masa de lucru pe care am presarat initial faina, dupa care se formeaza o rola care se imparte in 15 parti egale.

Din aluat se formeaza o rola

Pasul trei

Din fiecare parte de aluat se formeaza cate o bila. Bilele se acopera cu un prosop si se lasa 15 minute la crescut.

Din aluat se formeaza bile

Pasul patru

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se prajesc gogosile pe ambele parti, pana cand prind culoarea maro-auriu. Aici trebuie sa aveti grija sa nu incingeti uleiul prea tare pentru ca veti arde gogosile. Cel mai bine este sa le prajiti la treapta medie spre puternica a aragazului.

Gogosile se prajesc in ulei

Pasul cinci

Cu ajutorul unei spumiere, gogosile se scot din ulei si se lasa la scurs cateva secunde pe o bucata de hartie de bucatarie. Apoi se tavalesc in zahar pudra si se umplu cu ciocolata.

Gogosi cu Nutella

 

Lasă un răspuns