Pielea fină de bebeluș, moale și atât de frumoasă rămâne, peste ani, amintirea preferată a noastră, a mamelor. Deși este considerată a fi o caracteristică generală a bebelușilor, situația nu este mereu așa. Un astfel de exemplu este și un băiețel din India, în vârstă de 7 ani. Încă de la vârsta de 4 ani, pielea sa părea a fi deja îmbătrânită . Acest caz îmi aduce aminte, inevitabil de un film cunoscut, pe care l-am urmărit cu entuziasm de câteva ori: The curios case of Benjamin Button . Oricât de greu de crezut ar fi, scenariul filmului pare să fie inspirat din viața reală.
Da, în mod surprinzător, există cel puțin un caz în lume cu un astfel de bebeluș. Conform medicilor care au evaluat starea de sănătate a bebelușului, acesta ar suferi de o boală genetică extrem de rară. Boala se numește Progeria și principalul simptom este acela că, pielea persoanei bolnave își pierde elasticitatea, având aspectul de piele îmbătrânită, ridată și aspră. În cazul acestui băiețel despre care urmează să povestim, această afecțiune nu este singura.
Băiatul are și Cutis Laxa, boală considerată a fi incurabilă în India. Boala nu afectează doar pielea, ci și vederea, articulațiile și plămânii. În plus, persoanele cu aceste boli sunt mereu predispuși să contacteze virusuri și bacterii, sistemul lor imunitar fiind foarte slăbit.
Băiețelul mai are 2 frați
Părinții băiețelului au început să își pună semne de întrebare atunci când bebeluș avea doar o lună de viață. Ei au sesizat că, cel mic avea pielea foarte uscată.
Surioara sa mai mare cu 4 ani pare a fi un copil perfect sănătos, care a arătat ca un bebeluș și a crescut normal, trecând prin toate etapele normale de dezvoltare. Fratele lor mai mic, în vârstă de doar 8 luni pare că pășește pe urmele fratelui său. El a avut încă de mic, aceleași trăsături de piele: îmbătrânită, cu riduri și aspră.
Indiferent unde merg, familia atrage atenția prin simplul aspect fizic al celor doi copii
Indiferent de vârstă, copiii sunt sinceri, răutăcioși și de cele mai multe ori vorbesc. jignesc și agresează verbal alți copii, fără ca măcar să știe că fac ceva rău. Din acest motiv, atât Anjali Kumari, băiețelul de 7 ani, cât și fratele său mai mic sunt ținta glumelor celor din jur.
Deși prin intervenții chirurgicale și tratament pielea persoanelor ce suferă de Progeria poate căpăta un aspect mai natural, în acest caz se pare că operațiile vor trebui să mai aștepte. Deoarece copiii provin dintr-o familie săracă, în care doar tatăl lucrează, situația financiară și așa dificilă, nu va putea acoperi cheltuielile medicale. Pentru a veni în sprijinul lor, a fost demarată o campanie online care să îi ajute să strângă bani pentru acești frați.
Conform statisticilor, unul din 4 milioane de copii sunt afectați de această boală rară. Deși la început simptomele sunt aproape inexistente, pielea își pierde vizibil elasticitatea în jurul vârstei de 4 ani. Durata medie de viață a persoanelor ce suferă de Progeria, este de 14 ani. Sunt foarte puține cazurile în care acești copii speciale ajung până la vârsta majoratului, la 18 ani.
Pentru că ți-a atras atenția acest subiect, îți arătăm încă un caz incredibil, cel al unui băiețel care a crescut într-o cutie de metal. Povestea sa de viață o poți afla de aici. Imaginile te vor lăsa, pur și simplu, fără cuvinte!