Melci cu mac

Buna fetelor,

Ce ziceti de un desert cu mac? Acum cateva zile am vrut sa incerc un desert mai altfel, mai neobisnuit, asa ca am copt melci cu mac. Desi i-am gatit pentru prima data, am fost bucuroasa sa descopar ca melcii cu mac sunt foarte gustosi si foarte usor de pregatit. Daca sunteti curioase ce gust au, iata reteta.

Pentru aluat (12 bucati):

300 ml lapte la temperatura camerei

1 plic drojdie uscata (10 g)

50 g zahar

75 g unt moale

1/2 lingurita sare

500 g faina

Pentru umplutura:

100 ml lapte

200 g mac macinat

25 g unt moale

125 g zahar

1 ou

Pentru glazura:

200 zahar pudra

40 ml apa

Pasul unu

Laptele se amesteca cu drojdia uscata si cu zaharul. Se adauga untul, sarea, iar la sfarsit se adauga treptat faina. Aluatul astfel obtinut se acopera cu un prosop si se lasa minim 30 minute la crescut.

Aluat melci cu mac

Pasul doi

Cat timp sta aluatul la crescut, se pune laptele pentru umplutura la fiert, se adauga macul, untul si zaharul si se amesteca. Se adauga oul si se amesteca puternic pe foc pentru inca 2 minute.

Umlutura

Pasul trei

Aluatul se framanta pe o suprafata acoperita cu faina, se intinde in forma dreptunghiulara si se acopera cu umplutura din mac.

Umplutura melci cu mac

Pasul patru

Rulati incepand din partea mai scurta si apasati la margini. Taiati ruloul astfel obtinut in bucati de circa 3 cm grosime.

Se ruleaza aluatul

Pasul cinci

Acoperiti tava cu hartie de copt si asezati melcii lasand distanta intre ei. Acoperiti-i cu un prosop de bucatarie si lasati-i inca 30 minute, pana isi dubleaza volumul. Intre timp, incalziti cuptorul la 200 grade (caldura de sus si jos pentru cuptorul electric).

Melcii cu mac se aseaja in tava si se la sa la crescut

Pasul sase

Melcii se coc pentru 10-11 minute. In timpul acesta, amestecati zaharul pudra cu apa pana obtineti o crema tartinabila.

Glazura pentru melci cu mac

Pasul sapte

Ungeti melcii calzi cu glazura obtinuta la pasul sase si lasati-i sa se raceasca. Daca reusiti sa nu-i mancati in ziua in care ii coaceti, a doua zi sunt si mai gustosi. Pofta buna!

Melci cu mac glazurati

 

 

Lasă un răspuns