Mini eclere

 

Acum cateva zile am pregatit o reteta de mini eclere, care se fac rapid si care pot fi umplute cu ciocolata, vanilie, frisca, in functie de gustul fiecaruia. Eu am ales sa le umplu cu un amestec pregatit din smantana grasa si nutella.

Pentru aluat (10 bucati):

125 ml apa

30 g unt

1/2 lingurita zahar

un praf de sare

100 g faina

2 oua

Pentru umplutura:

200 g smantana grasa

2 linguri nutella

zahar pudra pentru ornat

De asemenea, va mai trebuie un pos pentru modelarea aluatului.

Pasul unu:

Se incinge cuptorul la 180 grade, focul de sus si jos, la cuptorul electric sau treapta doi la cuptorul cu gaz. Se tapeteaza o tava joasa cu hartie de copt.

Pasul doi:

Apa, untul, zaharul si sarea se pun intr-o cratita si se lasa sa fiarba la foc mediu. Se adauga treptat faina. Se amesteca totul pe foc pana ce compozitia ia forma unui nod si se desprinde de peretii cratitei. Luati cratita de pe foc si lasati putin sa se raceasca, dupa care adaugati un ou batut, pe care il incorporati in masa. Procedati la fel cu cel de-al doilea ou.

Pasul trei:

Introduceti aluatul in pos si formati 10 mini eclere (sau gogosele) la o distanta de 5 cm unul fata de celalalt. Introduceti tava cu mini eclere in cuptor pentru 30 minute pana ce devin aurii. Taiati mini eclerele imediat ce le scoateti din cuptor pentru a se evapora aburul si lasati-le sa se raceasca.

Pasul patru:

Pregatiti umplutura amestecand smantana cu nutella. Umpleti mini eclerele cu aceasta compozitie si pudrati cu zahar pudra.

Sfat: Nu deschideti cuptorul in timpul coacerii eclerelor deoarece acestea se vor lasa.

Pofta buna!

Mini eclere

 

Taguri:  ,

Lasă un răspuns