Pestele in alimentatia bebelusului

Buna dragelor,

Pe la sase luni si jumatate am introdus pestele in alimentatia fetitei mele. Desi la inceput a fost putin cam reticenta in ceea ce priveste carnea de peste, am descoperit o reteta pe care o mananca cu placere.
Am ales sa incep cu pastravul. Nu am vrut sa-i dau lui bebe un peste care traieste in mare sau in ocean deoarece exista posibilitatea ca acesta sa fie contaminat cu mercur. Deci pentru inceput optez pentru pestii care traiesc in rauri :).
Asa ca am mers la piata de unde am achizitionat un pastrav proaspat. Ajunsa acasa, am indepartat pielea, oasele (desi coloana se indeparteaza destul de usor mai raman cateva oase mici care se pot indeparta cu o penseta) si l-am gatit la aburi cu ajutorul aparatului Philips Avent.
Carnea obtinuta am pus-o in recipientele pentru cuburile de gheata ale congelatorului, am acoperit-o cu folie de plastic  si am pus-o la inghetat.

pastrav pentru bebe

De doua-trei ori pe saptamana ii dezghet lui bebe cate un cubulet pe care il adaug in piureul de legume de la pranz. Deoarece carnea de pastrav are un gust destul de puternic de peste eu va recomand sa ii puneti un singur cubulet in piureul de legume. In cazul in care optati pentru o carne de peste cu un gust neutru, puteti sa adaugati chiar si doua cubulete.

Daca bebe nu primeste pestele din prima incercare, nu renuntati. Nu ii mai oferiti in ziua respectiva si incercati peste cateva zile.
Iata o reteta pe care fetita mea o primeste destul de bine: piure de cartof, ardei gras rosu si carne de pastrav.

Pentru o portie aveti nevoie de: doi cartofi mici, jumatate de ardei rosu, un cubulet de carne de pastrav, o lingurita ulei de rapita.

ingrediente piure bebe

Mod de preparare: curatati cartofii de coaja, taiati-i cubulete. Taiati si ardeiul gras cubulete mai mari si puneti-le la fiert 20 min cu apa atat cat sa le acopere. Dupa ce au fiert legumele, adaugati lingurita de ulei de rapita si dati-le la blender. Eu am mai adaugat la acest amestec si 50 ml lapte formula si o lingura de fulgi de orez ca sa ingros amestecul.

Pofta buna!

 

piure cartof ardei si pastrav

 

Lasă un răspuns