Toți copiii și cei mai mulți dintre adulți sunt fani pizza. Avantajul unei pizza gătite în casă este acela că, tu alegi ingredientele. Pot mânca astfel și cei mici, nu doar adulții. Lăsăm pe mai târziu sortimentul de pizza țărănească, cu cârnăciori, șuncă și alte lucruri pentru oameni mari și ne axăm pe ingrediente nutritive, sănătoase și gustoase.
Este ideal să reușiți să combinați această poftă culinară cu joaca. Cei mici vor fi fascinați de întreg procesul de gătit și vor fi încântați să te ajute! Va dura mult mai mult întreg procesul, dar va fi și mult mai amuzant decât dacă ai găti singură. Este un mod plăcut de a petrece timp împreună, în familie, în weekend de exemplu.
Puteți împărți aluatul astfel încât fiecare membru al familiei să aibă pizza lui. Fiecare va alege ce topping să adauge, în funcție de preferințe. Pregătește toate ingredientele de dinainte și lasă-i pe cei mici să își” decoreze ” pizza. Recomandăm ca această pizza să fie consumată de copii cu vârsta de peste 1 an.
Pizza cu ardei, măsline și ciuperci – rețetă pentru 2 pizza
Ingrediente pentru blat:
- 250 grame făină albă de grâu, de preferat de tip 650
- jumătate de plic de drojdie uscată
- 150 ml apă călduță
- o lingură de ulei de măsline extravirgin
Ingrediente pentru sosul de roșii:
- un cățel de usturoi
- o lingură de ulei de măsline extravirgin
- roșii date prin răzătoare sau sos de roșii, în funcție de preferințe
- busuioc și oregano
Ingrediente pentru topping:
- mozzarella
- cașcaval
- ciuperci
- ardei kapia roșu
- măsline desărate
- o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se amestecă făina și drojdia, apoi se face o gaură în mijlocul compoziției pentru a turna apa călduță amestecată cu o lingură de ulei de măsline. Se frământă ușor compoziția până se obține o textură de aluat. Aluatul obținut se scoate din vas și se pune pe blatul de lucru. Se presară puțină făină pe blat, se mai frământă puțin aluatul și apoi se taie în două. Se acoperă aluatul cu un prosop și se lasă la dospit pentru aproximativ o oră și jumătate.
Se pregătește tava pentru cuptor, se tapetează cu făină și se pune hârtie de copt. Se întinde aluatul cu un făcăleț, apoi se pune în tavă, se înțeapă din loc în loc cu furculița, se acoperă din nou cu prosopul și se lasă la crescut pentru încă jumătate de oră.
Pregătirea sosului de roșii
Pentru pregătirea sosului de roșii se pun toate ingredientele într-o oală mică și se lasă să fiarbă până se ajunge la textura de sos dorită. Se fierbe la foc mic și se amestecă continuu.
După ce sosul e gata și aluatul a stat suficient la dospit, se întinde uniform sosul pe blatul de pizza și se adaugă peste ingredientele pentru topping: mozzarella, cașcaval, ciuperci, ardei kapia și măsline. In funcție de preferințe, ingredientele pentru topping se pot înlocui cu porumb, dovlecel, felii de roșii fără coajă, ceapă tăiată solzișori sau carne de pui. Opțiunile sunt numeroase, alege în funcție de preferințele familiei tale.
Înainte de a pune pizza la cuptor, se stropește deasupra cu puțin ulei de măsline. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 200 de grade înainte de a pune tava. După aproximativ 15 – 20 de minute, pizza este gata.
Am pregătit și câteva Idei de gustări pentru copii – rețete simple și delicioase, numai bune de gătit împreună. Poftă bună!