Prajitura cu gem de prune

Acum cateva zile am pregatit o prajitura delicioasa de toamna cu gemul de prune de anul acesta. Este o prajitura perfecta pentru anotimpul rece, foarte usor de pregatit si devine din ce in ce mai frageda daca sta peste noapte la frigider. Eu va recomand sa o pregatiti seara si sa o taiati a doua zi pentru ca in primul rand gustul este mult mai intens a doua zi iar prajitura se taie mai bine daca este lasata un timp in tava.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati prajitura cu gem de prune:

-un pachet margarina Unirea

-2 oua (se poate face si fara oua daca va doriti o prajitura de post)

-un praf sare

-o ceasca zahar

-un praf de copt stins cu lamaie sau otet

-faina cat cuprinde

-un borcan cu gem de prune (450 grame)

Modul de pregatire:

Pasul 1

Se amesteca margarina cu zaharul pana se topeste zaharul. Se pun cele 2 oua si se amesteca in continuare, se pune praful de copt stins si apoi se incorporeaza faina, pana ce coca se despinde de pe mana.
Din aceasta compozitie se opreste o gogonea cat o minge de tenis in care se mai incorporeaza faina pentru a se da prin razatoare pe deasupra gemului.

Pasul 2

Se unge o tava cu putin unt si se intinde coca obtinuta. Deasupra se intinde un borcan de gem de prune, dupa care se rade coca ramasa cu ajutorul razatoarei.

Pasul 3

Prajitura se da la cuptorul incins in prealabil. Se coace la foc mic 25-30 minute pana trece testul cu scobitoarea. Daca doriti, puteti sa presarati zahar pudra deasupra prajiturii insa eu am considerat ca este deja destul de dulce (gemul meu de prune este foarte dulce) si am renuntat la zahar.

Pofta buna!

prajitura-cu-gem-de-prune

prajitura-cu-gem-de-prune

 

Taguri:  ,

Lasă un răspuns