Prajitura cu vanilie si mandarine

Buna dragelor,

Asa ca de week-end va propun o prajitura usor si rapid de realizat dar si foarte gustoasa: prajitura cu vanilie si mandarine.

Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru blat:

-200 grame faina

-o lingurita praf de copt

-75 grame zahar

-un praf de sare

-un plic zahar vanilinat dr. oetker

-75 grame unt

-un ou

Pentru crema:

-doua cutii mici compot de mandarine

-doua pachete budinca vanilie dr. oetker

-500 ml (1/2 l) lapte

-175 grame zahar

-600 grame smantana grasa  (cel putin 20% grasime)

-1 pachet gelatina transparenta Tort-Gelee dr. oetker

Prajitura se va coace intr-o tava cu baza detasabila, cu diametru 26 cm. Eu va recomand forma de tort Kaiser Gourmet D26 cm. Aceasta este foarte practica deoarece are baza antiscurgere iar in cazul in care din prajitura se va prelinge unt, acesta se va scurge in santul de pe marginea tavii si nu direct in cuptor :). In plus, se curata foarte usor.

Pasul unu:

Se amesteca ingredientele pentru blat.

ingrediente_blat

Pasul doi:

Se pune hartie de copt intr-o tava cu baza detasabila cu diametru 26 cm.

tava_cu_hartie_copt

 Pasul trei:

Se decupeaza hartia urmand marginile tavii cu ajutorul unei foarfeci si apoi se unge baza cu 50 grame unt.

se_unge_tava_cu_unt

Pasul patru:

Se intinde blatul pe fundul tavii si putin pe marginile acesteia.

blatul

Pasul cinci:

Se desfac cutiile de compot si se pun mandarinele la scurs. Oprim sucul deoarece il vom folosi mai tarziu.

mandarinele_se_scurg

Pasul sase:

Se pregateste budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, numai ca in loc sa adaugam un pachet de budinca vom adauga doua. Iar in loc de cantitatea de zahar indicata pe ambalaj vom adauga 175 grame zahar. Aveti grija sa mestecati continuu in budinca, altfel se vor forma cocoloase, mai ales ca budinca va devenii mult mai groasa ca de obicei datorita faptului ca folositi doua pachete de praf de budinca in loc de unul.

budinca_de_vanilie

Pasul sapte:

Intr-un castron se vor pune 600 grame smantana grasa, peste care se va adauga budinca de vanilie fierbinte, gata luata de pe aragaz.

budinca_si_smantana

 Pasul opt:

Crema astfel obtinuta se va intinde uniform peste blat.

se_intinde_budinca

Pasul noua:

Peste crema se vor aseza mandarinele. Puteti sa le asezati in ce forma doriti, eu le-am asezat in cerc, dar puteti sa formati o inima sau un personaj, depinde de imaginatia fiecareia.

se_pun_mandarinele

Pasul zece:

Se pregateste gelatina transparenta conform instructiunilor de pe ambalaj numai ca in loc de apa, folositi sucul de la compotul de mandarine. Gelatina se toarna peste prajitura cu mandarine.

Pasul unsprezece:

Prajitura se introduce in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 60 minute. Dupa cele 60 de minute, se opreste focul si se lasa prajitura pentru inca zece minute in cuptor. Dupa aceea se scoate din cuptor si se lasa la racit.

cu_gelatina

Acum urmeaza o incercare grea: prajitura se va introduce in frigider pentru 4 ore. Eu am copt prajitura dupa-amiaza si am lasat-o peste noapte in frigider.

Iat-o:

Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_mandarine

 Prajitura_cu_crema_de_vanilie_si_mandarine

 

 

Lasă un răspuns