Risotto cu dovleac si parmezan

Astazi am pregatit o mancare delicioasa de sezon, cu dovleac Hokkaido, care se potriveste perfect cu anotimpul si vremea de afara: risotto cu dovleac si parmezan.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru 4 portii:

-500 grame dovleac Hokkaido (doar pulpa, fara seminte)

-1 ceapa

-1 catel usturoi

-1 lingura ulei de masline, 3 linguri unt

-350 grame orez pentru risotto

-200 ml vin alb sec

-900 ml supa de legume sau supa de carne (ramane la alegerea voastra ce varianta vreti sa pregatiti: varianta vegetariana sau pe cea cu carne)

-1 lingurita coaja de portocala rasa

-60 grame parmezan ras

-sare, piper

Pasul unu:

Taiati pulpa dovleacului in cubulete de marimea 1-2 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr-o tigaie mai inalta, puneti la incins o lingura de ulei de masline si o lingura unt. Adaugati ceapa si usturoiul si amestecati pana ce ceapa devine lucioasa. Acum adaugati dovleacul si orezul si amestecati continuu, pana ce orezul devine sticlos.

Pasul doi:

Adaugati jumatate din cantitatea de vin si lasati sa fiarba, amestecand continuu, pana ce acesta se evapora aproape complet. Repetati operatiunea cu restul de vin. Dupa ce cantitatea de vin se evapora, adaugati supa, atat cat sa acopere orezul si dovleacul. Completati cu coaja de portocala. Amestecati continuu, iar atunci cand supa s-a evaporat aproape complet, mai adaugati putina. Continuati sa adaugati treptat supa, pana ce orezul o absoarbe pe toata (aproximativ 20 minute).

Luati de pe foc.

Pasul trei:

La sfarsit incorporati parmezanul si cantitatea ramasa de unt, asezonati cu sare si piper si iata cum este gata inca o mancarica delicioasa de toamna.

Risotto cu dovleac si parmezan

 

Lasă un răspuns