Sa mesterim cu cel mic – Barca din carton de oua

In ultimul timp am observat ca fetita mea este preocupata de lumea culorilor. In fiecare zi vine de la gradinita cu o foaie “mazgalita” intr-o multitudine de culori, imi pune intrebari despre culorile din jurul nostru sau chiar imi cere sa se uite la filmulete in care sunt numite culorile. Insa, daca ii pun in fata o carticica de colorat pentru varsta ei observ ca isi pierde foarte repede interesul in a colora.

La varsta de trei ani este normal pentru un copil sa nu aiba rabdarea necesara sa duca o anumita activitate pana la capat, insa noi ca si parinti le putem antrena aceasta abilitate.

Mai jos va propun o activitate prin care putem dezvolta mai multe abilitati ale celui mic. In primul rand il invatam ca activitatile incepute trebuie duse pana la capat, ii dezvoltam capacitatea de a se concentra pe o perioada mai lunga de timp si nu in ultimul rand invatam culorile.

Pentru a construi o barca din carton de oua aveti nevoie de:

-un carton de oua

-un betisor de lemn

-o coala de hartie alba

acuarele

-o pensula

-putina plastilina

creioane colorate

lipici

foarfeca

IMG_20160525_1259321. Luati un carton de 6 oua, indepartati-i capacul si pictati-l atat in interior cat si in exterior cu culorile dorite.

2. Pentru a forma vela, indoiti o coala de hartie patrata pe diagonala, astfel incat colturile sa se uneasca. Desenati vela cat mai colorat.

3. Acum urmeaza catargul. Aplicati pe partea interioara a colturilor velei lipici si apoi atasati betisorul de lemn.

4. Introduceti catargul cu vela intr-una din ridicaturile cartonului (in soclu) si fixati-l cu putina plastilina prin interior.

 

Sper ca v-a placut propunerea mea si astept sa-mi scrieti si voi ce fel de activitati faceti cu copilul vostru pentru a ii dezvolta abilitatile si pentru a petrece timpul impreuna cat mai folositor.

 

barca din carton de oua

barca din carton de oua

barca din carton de oua

 

Lasă un răspuns