A decis să devină mamă surogat, adică să își folosească corpul pentru a îi ajuta și pe cei care au cu adevărat nevoie de el. Yessenia a trecut printr-o experiență neplăcută care i-a schimbat viața. La aproape un an de când devenise mama unui băiețel, a aflat că este din nou însărcinată. Deși nu se așteptau, cuplul a fost bucuros să afle vestea. Din păcate însă sarcina nu a putut fi dusă până la capăt. Așa cum însăși Yessenia povestește în mediul online, experiența a fost una extrem de traumatizantă pentru ea. Durerea psihică provocată de avortul prin care a trecut au schimbat-o pentru totdeauna.
Și-a dat atunci seama de suferința prin care trec femeile care nu pot rămâne însărcinate, deși încearcă de câțiva ani. Vorbind despre asta cu prietenii și familia, și-a dat seama că și alte persoane apropiate trecuseră printr-o astfel de experiență dureroasă. Fiecare părea să știe pe cineva care a trecut prin asta. La câteva luni de la întreruperea de sarcină, Yessenia a rămas din nou însărcinată. Sarcina a decurs perfect normal și a născut un băiețel sănătos.
Se simțea împlinită și norocoasă pentru că are doi copii
Nu a trecut mult timp până când a decis să le ajute și pe femeile care nu pot deveni mame să simtă această împlinire A început să doneze ovule și văzând cât de mult bine poate face acest mic gest, și-a dorit să facă și mai mult pentru femeile care nu pot rămâne însărcinate. Pentru că i-a plăcut extrem de mult să fie însărcinată, dar nu își mai dorea copii ai ei, a început să se intereseze despre ce înseamnă să fii mamă surogat.
Într-un interviu pentru Expecting.ai, Yessenia a răspuns la câteva întrebări despre ce presupune, mai exact, să fii mamă surogat:
Din experiența ta, ce crezi că ar trebui să știe o femeie care își dorește să devină mamă surogat ?
O femeia va putea face asta doar atunci când va simți că familia ei este completă. Abia atunci va avea puterea să devină o mamă surogat. Nu e ușor. Emoțional și mental este foarte dificil. Sarcina în sine este cel mai ușor lucru. Trebuie să fii dispusă să accepți că sentimentele și dorințele părinților copilului pe care îl porți în pântece sunt mai importante decât ceea ce simți tu. Trebuie să pui mereu pe primul loc ceea ce vor ceilalți.
Ce ar trebui să știe părinții cărora urmează să le porți în pântece copilul?
Este foarte important ca și ei să fie extrem de pregătiți pentru ceea ce urmează. Trebuie să stabilim împreună câteva reguli de la care să fim siguri că, nu ne vom abate. Mai exact, trebuie lămurite lucruri precum:
“ Vom mai ține legătura după ce se va naște copilul? “
“ Cât de implicați vor vrea ei să fie pe perioada sarcinii? “
” Există riscuri destul de mici, dar se poate întâmpla ca bebelușul să aibă malformații depistate încă din burtică. Trebuie să știu ce și-ar dori ei să fac în această situație. „
Care este cea mai frumoasă amintire din toată experiența de mamă surogat?
A fost extrem de emoționant momentul în care am anunțat primii viitori părinți că inseminarea a reușit și că sunt însărcinată cu copilul lor. Reacțiile lor au fost atât de sincere, s-au bucurat foarte mult. Visul lor devenea realitate datorită corpului meu!
Cum îți pregătești corpul pentru a face față sarcinilor? Faci ceva anume care să te ajute să duci sarcina până la capăt și fără probleme?
În spatele acestui “ job “ aparent simplu, se află o medicație strictă și serii de injecții periodice. Acestea din urmă pot fi destul de neplăcute și dureroase.
Câți bani câștigă o mamă surogat?
Există unele zvonuri cum că o mamă surogat primește peste 100k $ pentru a aduce pe lume un copil. Nu este adevărat. În schimbul a ceea ce face, o mamă surogat primește între 40k – 50k $.
În România o mamă surogat nu este legal plătită pentru asta, deoarece contractul de mamă surogat se încheie cu titlu gratuit. Mai mult decât atât, persoanele care încearcă să obțină un profit de pe urma unei sarcini cu o mamă surogat pot fi pedepsite cu închisoarea de la 3 până la 7 ani.
Dacă ți-a atras atenția acest subiect și vrei să afli mai multe detalii, o găsești pe Yessenia aici.