Supa crema de dovleac cu crutoane si nuca

Pentru masa de pranz de astazi va propun o supa crema de sezon, care nu numai ca are culoarea toamnei, dar si imbina armonios gustul dulceag al dovleacului cu delicioasa nuca, folosita atat de des in bucataria romaneasca. Si unde mai pui ca aceasta supa este o alternativa sanatoasa pentru masa de pranz a copilului. In cazul in care copilul vostru nu mananca cu usturoi, adaugati in supa paine proaspata in loc de crutoane. Fetita mea mananca fara probleme cu usturoi iar aceasta supa crema este un remediu natural care o protejeaza de raceala si gripa.

Pentru supa crema de dovleac aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

-un dovleac hokkaido mediu (aprox. 700 grame)

-doi cartofi medii

-o ceapa mica

-o ceasca lapte

-50 grame unt

-nuca

-sare

Pentru crutoane aveti nevoie de:

-doi catei de usturoi

-doua linguri ulei de masline

-o bagheta

Pasul 1:

Se taie dovleacul in doua, se curata de samburi si apoi se taie cuburi cu tot cu coaja. Se curata cartofii si ceapa de coaja si se taie cuburi.

dovleacul_se_curata_de_seminte

Pasul 2:

Dovleacul, cartoful si ceapa se acopera cu apa si se pun la fiert timp de 20 minute.

se_acopera_cu_apa

Pasul 3:

Se scurge apa in care au fiert legumele, se adauga ceasca cu lapte, dupa care se paseaza. In pasta astfel obtinuta se incorporeaza putin cate putin apa in care au fiert legumele, astfel incat supa sa aiba o consistenta cremoasa, nu apoasa. Eu introduc o lingura in supa, iar daca pe spatele lingurii supa nu se scurge, ci ramane ca o crema, atunci inseamna ca nu mai trebuie adaugata apa.

laptele

supa_crema_de_dovleac

Pasul 4:

Se adauga untul si se pune pe foc, pana cand acesta se topeste. Se adauga sare dupa gust.

Treaba cu adaugatul sarii la o supa crema este una subiectiva, depinde de gustul fiecaruia. Nu uitati insa ca supa trebuie sa fie dulce si nu sarata. Eu am adaugat o lingurita de sare, dupa care am mai completat, pana cand gustul mi s-a parut potrivit.

se_adauga_untul

 

Pasul 5 (pregatirea crutoanelor):

Bagheta se taie felii, iar feliile cuburi. Se curata cei doi catei de usturoi si se piseaza. Se incinge o lingura de ulei de masline si se adauga usturoiul pentru un minut.

se_caleste_usturoiul

 

Se adauga cuburile de paine iar peste ele o lingura de ulei de masline. Se amesteca continuu timp de doua minute, dupa care painea se scoate din cratita, intr-o farfurie.

crutoane cu usturoi si ulei de masline

Pasul 6:

Supa se serveste calda, cu crutoane si miez de nuca deasupra. Mmmm pofta buna!

supa_crema_de_dovleac_cu_nuca_si_crutoane

 

 

Lasă un răspuns