Una dintre legile lui Murphy pentru părinți sună cam așa ” Cu o zi înainte de a pleca în vacanță, cel mai probabil, copilul tău… va răci. ” Pentru că nici noi, nici voi nu ne dorim să amânăm vacanța în ultimul moment, ne-am gândit să fim optimiști și să plecăm la drum cu de toate, pregătiți de orice!
Acestea fiind spuse, am alcătuit o listă cu produsele ce ar trebui incluse în trusa medicală a copilului tău pe perioada deplasărilor din timpul verii. Te încurajez să te ghidezi după această listă, dar mai important este să discuți acest subiect și cu medicul pediatru.
De ce? Cunoscând istoricul medical al copilului tău, el este singurul în măsură să facă recomandări suplimentare sau diferite față de lista noastră.
Ce ar trebui să includă trusa de prim ajutor a copilului ?
Medicamente pentru ameliorarea simptomelor provocate de:
- răul de mașină ( povestim pe larg despre acest subiect aici )
- alergii – sirop sau picături antihistaminice și fiole de gluconat de Calciu
- crampe abdominale
- diaree – medicamente antidiareice, probiotice și săruri de rehidratare orală dacă scaune diareice frecvente continuă pentru mai multe zile
- constipație
- dureri în gât – spray bucal, sirop sau drajeuri
- secreții nazale – spray cu apă de mare sau ser fiziologic, decongestionant pentru nas și aspirator nazal.
- tuse – spray, sirop sau drajeuri pentru tuse seacă și productivă
- înțepăturile de insecte: spray sau loțiune care să calmeze zona înțepată. Adaugă în bagaj și plasturi, brățări sau spray repelent, de protecție împotriva insectelor și o pensetă pentru căpușe.
Copilul meu este înțepat de o albină. Ce fac? Click aici pentru detalii.
- febră ( alege medicamente antitermice astfel: siropuri și pastile, pentru că pot fi administrate chiar și atunci când copilul are diaree. Adaugă și supozitoare care să scadă febra, supozitoare ce le poți folosi dacă al tău copil are febră și vomită. Adaugă în bagaj și un termometru digital.
- insolație ( adaugă în bagaj cel puțin o șapcă sau o pălărie )
- arsuri solare: adaugă în bagaj cel puțin o apă termală, o cremă de protecție solară cu SPF50 UVA/UVB și un costum de baie cu protecție UV. Nu refolosi cremele de protecție solară de la un an la altul!
- iritația pielii în zona scutecului: Bepanthen sau orice alt unguent pe care îl folosiți deja
- lovituri sau tăieturi – adaugă în bagaj plasturi, comprese sterile, feși de tifon, forfecuță, ser fiziologic 500 ml și soluție dezinfectantă, apă oxigenată, Rivanol, Baneocin și Betadină )
- iritații ale ochilor – adaugă în bagaj cel puțin o pereche de ochelari de soare, șervețele Iridium Baby și picături oftalmologice
- dureri de urechi sau otită – picături calmante
- antibiotic – medicul pediatru îți va da indicații despre modul de administrare
Pe lângă medicamente, printre lucrurile esențiale ce nu ar trebui să lipsească din trusa medicală a copilului se regăsesc:
- șervețelele umede dezinfectante
- șervețelele uscate
- gel sau spray dezinfectant pentru mâini
Dacă ai un copil alergic, lucrurile sunt ușor diferite încă de la început
Informează-te bine despre locurile pe care urmează să le vizitezi. Caută informații detaliate despre vegetație, climă, alimente sau orice altceva e nevoie să știi pentru a evita factorii alergici. Discută prima dacă cu medicul pediatru despre cum să ții sub control alergiile și în vacanță.
Fiind pe aceeași temă, cred că te vor interesa și aceste informații despre Cele mai frecvente greșeli ale părinților de copil alergic.