La vârsta de 7 ani copiii învață să scrie și să citească, însă există cel puțin un băiat în țara noastră care până la această vârstă a citit sute de cărți din diferite domenii. Inteligența sa a ieșit în evidență încă de la vârsta de 3 ani, când a învățat în doar două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. Conform spuselor mamei sale, la vârsta de 5 ani băiatul era pasionat de chimie și un an mai târziu citea constant cel puțin o carte în fiecare zi.
Se spune că în spatele unui copil cu inteligență precoce se află o mamă care s-a ocupat înde-aproape de el. Această vorbă pare să se confirme și în acest caz pentru că, băiețelul despre care urmează să îți povestim a fost educat acasă, de părinții săi. Mama este cea care l-a îndrumat în cea mai mare parte a timpului. Băiețelul pe nume Kadri nu a mers nici măcar o zi la școală. Mama sa consideră că nu are nevoie să facă asta și că îi este mai bine dacă se pregătește acasă.
Kadri nu a fost niciodată la școală și nici nu știu la ce școală aș putea să îl duc.
Acum la 7 ani, el învață pentru examenul de bacalaureat. E un copil mereu vesel și care se joacă, doar că mintea lui asimilează informațiile din jur foarte repede. Mă blochează cu întrebările despre știință sau matematică. E amuzant să ai un astfel de copil. Nu trebuie să repeți niciodată de două ori. La 5 ani a început să studieze chimia. Alege singur cărțile pe care vrea să le citească. De multe ori nu am nici cea mai mică idee ce citește.
Dana Nălbaru, mama băiețelului cu inteligență precoce, mai are 2 fetițe. Kadri este însă cel mai mic dintre copii. Sofia, fata cea mare a familiei își urmează tatăl în lumea cinematografiei, ei colaborând deja pentru scrierea unui scenariu de film. A făcut asta atunci când avea doar 11 ani.
Niciunul din cei trei copii nu a mers la școală, de educația lor ocupându-se părinții
Fiind adepți ai homeschooling-ului, Dana Nălbaru și Dragoș Bucur, părinții celor 3 copii, nu iau în calcul să îți ducă vreodată copiii la școală.
Dana Nălbaru povestește pe larg despre viața sa ca și părinte care se ocupă de educația copiilor săi, aici:
Deși există tot mai mulți părinți care aleg să își educe copiii acasă, în România acest concept nu este recunoscut. Potrivit art 14. din Legea Învățământului, ” părinții sau reprezentantul legal au obligația să asigure participarea la cursuri a beneficiarului primar minor pe întreaga durată a învățământului obligatoriu. Nerespectarea prezentei obligații constituie contravenție și se sancționează potrivit dispozițiilor art.148 alin 1 lit a.