În trecut, 46 % din nașterile ce aveau loc în China erau prin operație de cezariană. Lucrurile însă s-au schimbat considerabil, iar sistemul medical din prezent nu încurajează deloc nașterile prin operație de cezariană. Acestea sunt făcute doar în cazuri de urgență, când apar complicații și viața mamei sau a copilului sunt în pericol. În plus, doar 10 % din femeile aflate în travaliu primesc calmante.
Din cauza acestui sistem medical, 60 % din medici sunt constant acuzați verbal de malpraxis și chiar de crimă de către familiile pacienților. În proporție de 15 % din medici sunt chiar și agresați fizic.
Operația de cezariană se poate realiza doar în cazul unor urgențe medicale
Într-o zi de miercuri, în data de 30 August, Ma Rongrong, o femeie în vârstă de 26 de ani, însărcinată în 42 de săptămâni s-a prezentat la urgențe, fiind în travaliu și acuzând dureri puternice. În urma unui consult, medicul a constatat că dimensiunea capului bebelușului poate provoca probleme atât mamei, cât și copilului, în cazul unei nașteri vaginale. Din acest motiv, medicul a recomandat să se efectueze de urgență operație de cezariană, evitând astfel posibile complicații.
Lucrurile ar fi trebuit din acest moment să evolueze simplu, urmând parcursul firesc al unei nașteri prin cezariană, la recomandarea și sub supravegherea medicului.
Totul însă a luat o întorsătură nefericită
În cazul în care ar fi apărut complicații, femeia a cedat soțului ei, Yan Zhuangzhuang toate drepturile legale pentru luarea deciziilor medicale pe parcursul internării și implicit, a nașterii.
Ulterior, o filmare de pe holul spitalului a fost făcută publică. Femeia aflată în travaliu îngenunchează în fața familiei. Ea își imploră familia să își dea acordul pentru operația de cezariană, durerile fiind foarte puternice. Din păcate atât soțul cât și familia femeii nu au fost de acord cu recomandarea medicilor. Aceștia au ignorat rugămințile femeii. Ei au insistat ca medicii să nu intervină, iar copilul să se nască natural.
La câteva ore după acest moment, femeia s-a sinucis.
Femeia însărcinată a ales să oprească durerile în cel mai dur mod posibil. S-a sinucis. S-a aruncat din salonul spitalului aflat la etajul 5. Atât ea, cât și bebelușul din burtică au murit.
Ulterior soțul femeii și tatăl copilului nenăscut a declarat presei că familia nu își permite costurile unei operații de cezariană.
A urmat o investigație amănunțită pentru a afla vinovații pentru această tragedie
Conducerea spitalului și familia au ajuns la o înțelegere amiabilă. Detalii despre aceasta nefiind făcute publice nici până în prezent, deși totul s-a întâmplat în anul 2017. Conducerea spitalului a declarat că informațiile sunt confidențiale.
Instituția care a făcut investigațiile ( Yulin Health and Family Planning Commission ) a impus o serie de sancțiuni spitalului. Directorul spitalului și directorul secției unde a fost internată femeia au fost suspendați din funcție, iar întreaga conducere a spitalului a primit recomandarea de a își îmbunătăți managementul.
Opinia publică a explodat cu acuzații și păreri despre vinovații de această tragedie. Unii spuneau că familia acuză cadrele medicale doar pentru a masca indiferența cu care au tratat întreaga situație.
Costurile pentru serviciile medicale sunt extrem de mari mai ales pentru familiile cu un venit modest, la fel cum este și familia graviduței.
” Lucrurile trebuie să se schimbe! „
„Trebuie să acordăm mult mai multă atenție femeilor însărcinate. Trebuie să le ascultăm și să le respectăm autonomia. Nu putem să ignorăm asta din cauza politicilor și intereselor instituției. Pacienții ar trebui să poată să aleagă cum vor să fie îngrijiți.
Legea chineză în ceea ce privește nașterile menționează faptul că, atunci când persoana în cauză nu este aptă să ia o decizie ( este sedată, în comă sau din alte motive ) familia gravidei trebuie să își dea acordul pentru operație. În cazuri de urgență însă, medicii pot lua decizii fără a fi nevoie de acordul familiei.
Autoritățile care au analizat cazul au declarat că greșelile au fost făcute constant, atât de familie cât și de cadrele medicale.
În această situație acordul familiei nu era necesar.
Deși avea dureri puternice, femeia aflată în travaliu era conștientă și capabilă să ia decizii. Deoarece dimensiunea capului bebelușului putea provoca complicații la naștere atât pentru mamă cât și pentru copil, medicii ar fi trebuit să efectueze în regim de urgență operația de cezariană.
De asemenea, este menționat faptul că, deși femeia trebuia să fie permanent supravegheată, fiind în travaliu, aceasta era singură atunci când s-a aruncat de la etaj.
Înregistrarea video șocantă o poți vedea în articolul de presă al celor de la Daily Mail. Click aici pentru vizionare. Click aici pentru vizionare.
Conform agerpres, China va acorda în curând gravidelor dreptul de a alege să nască prin operație de cezariană, chiar dacă soţul nu este de acord. Deși conform legilor în vigoare din China lucrurile ar fi trebuit să fie astfel de ceva timp, în realitate lucrurile nu s-au schimbat nici în prezent.
Un alt caz șocant este cel în care mama și-a ucis lent și dureros propriul copil, dându-i prea multă sare. ATENȚIE, imagini cu un puternic impact emoțional. Click aici pentru detalii.