Țara noastră ne oferă multe locuri impresionante de vizitat. Indiferent dacă îți dorești să te relaxezi, să practici sport într-un ambient diferit, dacă vrei să afli detalii atestate științific sau pur și simplu vrei să vezi peisaje impresionante create în mod natural, poți face toate aceste lucruri și multe altele, aici, în România.
Da, știm că România are o mulțime de obiective turistice pe care toți ar trebui să le vizităm măcar o dată. Citim, auzim și povestim copiilor despre ele. Dar noi vă propunem ca, pentru această vară, să treceți deja în calendar vizite la următoarele obiective turistice, toate aflate pe teritoriul țării noastre. Toate recomandările sunt cu adevărat impresionante atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Paws Experience – Tunari, BUCUREȘTI
Am văzut frecvent în filme scene ce includ copii și o mulțime de câini din rasa Golden Retriever ce se joacă împreună. Nu m-am gândit însă niciodată la asta ca la o idee de business.
Cineva însă s-a gândit și mi se pare o suuuppeeer idee!
În București, mai exact în Tunari, există un loc numit Paws Experience unde te poți juca în voie cu 10 căței năzdrăvani din rasa Golder Retriver. Găsești toate detaliile, aici. Găsești toate detaliile, aici.
Muzeul Fabrica de Știință Turda
Fabrica de Știință este practic un spațiu expozițional ce se întinde pe o suprafață de 700 mp. Ce găsești aici? Labirint cu oglinzi, Ames Room, Vortex, Upside down room, Experimente științifice live și peste 100 de exponate unice în Transilvania. Nu am ajuns încă în acest loc așa că, am accesat secțiunea de REVIEWS de la pagina lor de Facebook, pentru a afla părerea oamenilor ce au vizitat acest muzeu.
Sincer, am ales să promovăm acest loc doar din ceea ce am citit acolo! Mi se pare foarte interesant conceptul și abia aștept să ajung la Turda. Revin cu un review după! ☺️
Dino Parc Râșnov
Iguanodon, Dimetrodon, Barionx și Coelophysis sunt doar o parte din dinozaurii și reptilele expuse la Dino Parc Râșnov. În acest parc sunt expuși un număr de 100 de dinozauri. Fiecare exemplar este în mărime naturală, atent finisat și atestat științific. În dreptul fiecărui dinozaur sunt trecute detalii despre acesta, despre stilul de viață și alte detalii atestate științific.
Parcul a fost inaugurat în anul 2015 și este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud Estul Europei. Cu o suprafață totală de 3,5 hectare, este considerat a fi un muzeu în aer liber, în mijlocul naturii.
Un lucru amuzant în acest loc este să surprinzi reacțiile copiilor din jur la vederea giganților din pădure. Unii sunt fascinați de ceea ce văd și pun o mulțime de întrebări părinților, alții se sperie și vor să plece.
Gigantul de 45 de metri lungime, pe numele său Seismosaurus, este cel mai mare dinozaur descoperit vreodată. Deși sună imposibil, acesta este reprodus, în mărime naturală, în Parcul Dino din Râșnov.
În acest parc veți găsi și câteva locuri cu efecte speciale. Printre acestea menționăm un dinozaur care sforăie în timp ce doarme, un vulcan care simulează o erupție și o platformă pe care se simulează 3 tipuri de cutremure. Vei afla cum se simte un cutremur provocat de mișcările tectonice, de o erupție vulcanică sau de o turmă de Seismosauri care aleargă.
Nu este doar un loc pentru copii. În funcție de vârstă, locația oferă experiențe diferite. Fanii Jurassic Park de orice vârstă se vor bucura cu siguranță de această experiență.
Sunt două variante de a ajunge la Parcul Dino
Prima variantă ar fi să mergeți pe jos aproximativ 500 m de la parcarea auto până la intrarea în parc. Puteți opta și să mergeți cu trenulețul pus la dispoziție pentru clienții parcului. Dezavantajul la această ultimă opțiune este acela că, perioada de așteptare este lungă, trenulețul este mereu aglomerat.
Indiferent de varianta aleasă, optați pentru încălțăminte comodă, dar evitați sandalele și șlapii. Zona este predominant cu pietriș, noroi și frunze.
Parcul pune la dispoziția vizitatorilor locuri de joacă pentru cei mici, căsuțe în copaci, cinematograf 9 D, cinematograf 360, tiroliană, labirint cu lasere și multe alte zone interesante atât pentru copii, cât și pentru adulți. Restaurantul din parc arată foarte bine și poate fi o opțiune foarte bună pentru masa de prânz.
Accesul la traseele de aventură prin copaci este gratuit până la data de 22 iunie. După această dată, taxa de acces este de 10 lei/persoană.
Programul de vizitare este între 9:30 – 20:00 în sezon și 10 – 17:30 în extra sezon. Accesul în parc se face în baza unui bilet de intrare ce costă 30 de lei pentru adulți și 23 lei pentru copiii cu vârste între 3 – 18 ani. Au acces gratuit copiii cu vârsta de până la 3 ani.
Castelul de Lut din Valea Zânelor
Inaugurat în anul 2014, castelul si zonele din împrejurimi sunt un loc perfect pentru relaxare. Dacă ajungeți în Sibiu, nu ezitați să treceți și prin Porumbacu de Sus pentru a admira Castelul de Lut.
Legenda locului spune că, tărâmul pe care este construit acum castelul a fost locuit cândva de zâne și de alte făpturi cu puteri magice. Totul a fost amenajat având la bază un concept unic, Casa Naturală de Poveste. Suvenirurile de la castel sunt lucrate manual din materiale naturale, precum lut și piatră.
Programul de vizitare este între 10:30 – 17:30, zilnic. Accesul în castel este 10 lei atât pentru adulți, cât și pentru copii și se poate achita doar numerar. Accesul pentru copiii de până la 3 ani este gratuit.
Rezervația Vulcanii noroioși
Cunoscută și sub denumirea de ” locul unde pământul fierbe „, Rezervația Vulcanii noroioși este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale din lume.
Cum se formează vulcanii noroioși
Vulcanii noroioși sunt formațiuni create de gazele naturale care provin de la 3000 de metri adâncime. Gazele naturale trec printr-un sol argilos amestecat cu apă din pânza freatică. Apa amestecată cu argilă este împinsă la suprafață, iar în contact cu aerul, se usucă. Nămolul rezultat din acest proces este cel care formează structurile conice asemănătoare unor vulcani.
Rezervația se află pe raza comunei Berca din județul Buzău și se poate vizita pe toată perioada anului. Programul de vizitare este între orele 8 AM – 8 PM, zilnic, în sezonul estival, respectiv 8 AM – 4 PM în sezonul hibernal. Luați în calcul că rezervația este închisă și nu se poate vizita în zilele ploioase.
Tariful de vizitare este de 4 lei pentru adulți, 2 lei pentru studenți și 1 leu pentru elevi.
Salina Praid
Salina Praid, este un mediu de climat unic, recomandat pentru toată lumea, indiferent de vârstă. Accesul în salină se face cu autobuzul, acesta intră în salină de două ori într-o oră și parcurge o distanta de 1250 m până la poarta de intrare în baza de agrement. De reținut ar fi că, la intrarea și ieșire din baza de agrement sunt aproximativ 200 de scări, așadar e nevoie de o condiție fizică decentă pentru a ajunge în salină.
Există și câteva contra indicații pentru accesul in salină: tuberculoză, boli acute respiratorii, tensiune mare, claustrofobie și sarcina avansată. Pentru lista completă de contra indicații dati click aici
Baza de agrement este amenajată la o adâncime de 120 m de la suprafață. Programul de vizitare este de 8;00 – 16:00, ultima intrare fiind la ora 14:30. Salina dispune de sistem de iluminat, conexiune wireless la internet, televiziune, terenuri de joacă și spații de creație, cafenea, cinema 3 D și o farmacie cu produse naturiste.
Temperatura media anuală din subteran este de 16 grade Celsius. În decursul lui an ajung aici aproximativ 400000 de persoane, iar în perioada de vară, zilnic ajung 2500-3000 de persoane/zi
Costurile pentru biletele de zi sunt de 35 de lei pentru adulți și de 25 de lei pentru copii. Accesul în salină pentru copiii sub 3 ani este gratuit.
Salina Turda
Salina Turda , înseamnă, în primul rând sănătate. Este un loc de relaxare în care vei petrece momente unice in familie. Este un spectacol al naturii, completat cu amenajări moderne.
Program de vizitare – zilnic, între 9:00 – 17:00, ultima intrare se va face la ora 16:00.
Se percep tarife diferite pentru accesul în salină în timpul săptămânii și în weekend: 50 lei pentru adulti în timpul săptămânii și 60 lei în weekend și zilele de sărbători legale. Pensionarii, copiii și studenții vor achita 30 lei. Copiii sub 3 ani beneficiază de intrare gratuită.
Este disponibilă și varianta de abonament, pentru o perioada de minim 7 zile.
Salina Turda oferă servicii diverse, inclusiv ghid la cerere, închiriere pistă de mini – bowling, teren de minigolf ( 6 piste diferite, cu crose pentru copii si adulți ), teren de sport ( pentru handbal, tenis de picior și badminton ) masă de biliard ( sunt disponibile 3 mese ), masă de tenis ( disponibile 6 mese, toate dotate cu accesoriile necesare) , locuri de joacă pentru copii, cu tobogane și mini panouri de baschet.
Condiții speciale pentru spectacole și proiecții de film
În interiorul Salinei au loc periodic spectacole și proiecții de filme. Toate acestea au loc in condiții speciale, într-un amfiteatru cu scaune încălzite, care găzduiește 180 de persoane.
O tură în roata panoramică ce are o înălțime de 20 de m durează 8 minute și costă 15 lei/persoană. Este singura roată panoramică din lume care funcționează în subteran.
Închirierea unei bărcuțe de maxim 3 persoane, pentru o plimbare de 20 de minute pe lacul Mina Terezia costă 30 lei.
Pentru oricare dintre obiectivele turistice menționate, programul se poate modifica în funcție de sărbători, vacanțe școlare, sezon, extrasezon. Vă recomandăm să verificați programul de funcționare înainte de a ajunge la destinație.
Deși țara noastră are o mulțime de locuri interesante de vizitat, cred că merită menționat aici și cel mai mare parc tematic din lume ce se va deschide în curând în UK. Dacă plănuiești o vacanță acolo, ar fi păcat să ratezi Lilidorei, cel mai mare parc de joacă din lume. Click aici pentru mai multe detalii.